Ohje – muuttoilmoitus vain sähköisesti

Kauppalehti julkaisi artikkelin 5.6.2020 siitä, miten identiteettivarkauksia tehdään myös Postin paperisten muuttoilmoitusten kautta. Artikkelissa kerrotaan keinosta, jolla tätä voidaan ehkäistä. Tämä voidaan tehdä kieltämällä kokonaan paperisen muuttoilmoituksen tekeminen OmaPosti-palvelussa.

Jatka lukemista ”Ohje – muuttoilmoitus vain sähköisesti”

Missä sinä loistat?

Mikä on sinun juttusi?

Numerot – tekstit – kuvat – puhe

Missä sinä olet parhaimmillasi? Oletko hyvä puhuja? Vai tuotatko mieluummin tekstiä luettavaksi? Joku voi olla myös ilmiömäisen taitava käsittelemään lukuja tai piirtämään. Jokainen meistä osaa noita taitoja hyödyntää jollain tasolla, mutta todennäköisesti vain yhdellä osa-alueella olla itse parhaimmillaan.

Rupesin pohtimaan tätä oman assistenttipalveluja tarjoavan yritykseni ja tarjontani kannalta. Miellän itseni generalistiksi, jonka synonyymisanakirja kääntää mm. monitaitoiseksi henkilöksi. Yrittäjyyteen ja liikeideaan opastavat tahot suosittelevat vahvasti, että pitäisi keskittyä tarjonnassa selkeästi yhteen palveluun.

Jatka lukemista ”Missä sinä loistat?”

Ostolaskut arkistoon -toimeksiantona

Laskut arkistoon järjestelmällisesti

Sain mieleenpainuvan projektin skannata yhden asiakkaan ostolaskut talousjärjestelmään ensimmäisenä yrittäjävuotenani. Ostolaskut olivat jääneet arkistoimatta vajaan vuoden ajalta ja asiakas oli silmin nähden stressaantunut näistä laskupinoista. Laskut oli toki hoidettu maksuun ajallaan, mutta tallentaminen oli muun toiminnan kiireiden ohessa jäänyt tekemättä. Työn tein asiakkaan tiloissa ja välineillä. Se ei ole toiminnalleni mikään este, päinvastoin on hienoa vaihtelua kotitoimistolla olemiseen.

Jatka lukemista ”Ostolaskut arkistoon -toimeksiantona”

Myyntilaskutus toimeksiantona

Myyntilaskutus toimeksiantona

Ensimmäinen, opettavaisin ja pitkäaikaisin asiakkaani on asiantuntijaorganisaatio, jossa on toimitusjohtaja ja muutama asiantuntija. Olen hoitanut heidän luottokorttilaskuun liittyviä tehtäviä, myyntilaskutuksen, pienimuotoista perintää sekä kirjoittamiseen liittyviä tehtäviä. Tässä kirjoituksessa keskityn siihen, miten hoidan myyntilaskutuksen ja kuinka yhteistyö lähti liikkeelle.

Jatka lukemista ”Myyntilaskutus toimeksiantona”

Excel-projekti toimeksiantona

Tammikuun lopulla sain sivujeni kautta tiedustelun, olisinko kiinnostunut isohkoon Excel-projektiin. Ei ollut pienintäkään epäröintiä, ettenkö olisi, sillä Excel on ehdottomasti yksi suosikkityökaluistani.

Tehtävän ja ajankäytön määritys

Kävimme ensin puhelimitse tehtävää läpi ja päädyimme siihen, että teen pienellä osalla testauksen, jolla voin arvioida työhön kuluva aika. Testauksen jälkeen sain arvioksi 38 tuntia, joka oli myös toimeksiantajan näkemys kuluvasta ajasta. Lisäksi arvioin, että tätä pystyisin tekemään 2-3 tuntia per päivä.

Jatka lukemista ”Excel-projekti toimeksiantona”