Digitaalinen näkyvyys
Näkyvyyttä yritykselle digitaalisesti
Yrityksen ja yrittäjän pitää ja on suorastaan pakko olla hyvin näkyvillä digitaalisesti

Tämän lausahduksen olen kuullut usein ja jollain tavoin sisäistänytkin sen ennen yrittäjäksi ryhtymistä. Siitä huolimatta työmäärä ja erilaisten digitaalisten työkalujen käyttötaito mitä minimissäänkin vaaditaan ovat yllättäneet.

Onneksi kuitenkaan mitään pakkoa ei ole kaikkea osata ja tehdä ja yritys ja yrittäjä voi toimia ja menestyä erinomaisesti muillakin markkinointitoimilla. Ja toisaalta aina voi turvautua ostamaan näitä palveluita alansa osaajilta. Itse halusin lähteä tälle digitaalisen näkyvyyden tielle – halu oppia ja kokeilla on niin suuri.

Kiihtyvyys nollasta sataan

Aloittelevana yrittäjänä ja nollasta lähtiessä tuli ensin runsauden pula ja hieman ahdistustakin siitä mihin tarttua. Sitä rupesi tekemään kaikkea yhtä aikaa ja puoliväkisin. Pitää olla yritykselle kotisivut, Facebook-profiili, Linkedin-profiili, Twitter-tili, Mailchimp käytössä, some-markkinointia, laadukas logo ja brändäys, kauniita kuvia, järkevää blogia, edustavat käyntikortit, postauksia someen vähintään kerran viikossa, tykkäysten haalimista jne. Huh!

Tuon alun paniikinomaisen tuskailun jälkeen vedin hieman happea ja annan itselle luvan edetä rauhallisemmin. Otan asiat haltuun pala kerrallaan ja karsin jotain jopa pois. Tärkeää tässä vaiheessa: arvostaa itse omaa, aitoa tekemistä, vaikka sivut tai postaukset eivät ammattilaisten laatutasoon yltäisikään.

Lähitavoitteet

Omat digitaalisen näkyvyyden kehittämisen lähitavoitteet:
* halu kehittää bloggaus-taitoja niin, että voin samalla auttaa muita yrittäjiä
* Linkedinin mahdollisuuksiin haluan panostaa ja uskoa sen kasvuvoimaan
* rohkeampaa ja osallistuvampaa otetta täällä verkossa

Parasta tässä digitaalisen näkyvyyden opettelussa on ihmisten halu auttaa, jakaa vinkkejä ja ohjeita, antaa hyviä ja huonojakin esimerkkejä. Näistä kaikista saa itsellekin tsemppiä, kasvattaa taitoja ja avartaa omia ajatuksia. Kiitos!

”Ei ole olemassa hyvää eikä pahaa; vain ajattelu synnyttää ne.”
William Shakespeare