fbpx

Excel-projekti toimeksiantona

Tammikuun lopulla sain sivujeni kautta tiedustelun, olisinko kiinnostunut isohkoon Excel-projektiin. Ei ollut pienintäkään epäröintiä, ettenkö olisi, sillä Excel on ehdottomasti yksi suosikkityökaluistani.

Tehtävän ja ajankäytön määritys

Kävimme ensin puhelimitse tehtävää läpi ja päädyimme siihen, että teen pienellä osalla testauksen, jolla voin arvioida työhön kuluva aika. Testauksen jälkeen sain arvioksi 38 tuntia, joka oli myös toimeksiantajan näkemys kuluvasta ajasta. Lisäksi arvioin, että tätä pystyisin tekemään 2-3 tuntia per päivä.

Toimeksiantaja oli tyytyväinen testaustulokseen ja teimme tästä Excel-projektista sopimuksen sähköpostilla. Työhön menisi maksimissaan 38 tuntia ja työn olisi oltava valmis 24 päivän kuluessa. Materiaalit sain sähköpostilla zip-tiedostona tammikuun viimeinen päivä.

Työhön ryhtyminen

Luonnollisestikaan en malttanut pitää näppejäni erossa ja aloitin heti seuraavana päivänä, lauantaina työstämään taulukkoa. Taulukon tekeminen vaati soluihin syötettäviä tietoja, copy-paste toiminnolla tuotavaa sekä luonnollisesti Excelin ominaisuuksien hyödyntämistä, kaikessa missä pystyi.

Viikonlopun aikana totesin, että silmät joutuivat melko koville ja työergonomiaa piti myös hieman säätää. Taulukon pariin kun istahdin, niin katse oli hyvin tiiviisti seuraavaan taukoon asti ruudussa. Hyvä juttu oli, että päiväkohtainen tuntimäärä ei ollut liian suuri ja sitä pystyi säätämään olojen mukaan. Hyvä luonnonvalo, ns. näppäinvire ja muut päivän työt määräsivät arkena sen, miten monta tuntia taulukon kanssa pystyin aikaa viettämään.

Tahti oli loppujen lopuksi hieman nopeampi mitä alkujaan arvioin. Päivien edetessä silmät tottuivat ja työasennon osasin säätää sopivaksi aina rupeaman aluksi. Kiireettömänä ja hyvänä päivänä pystyin tekemään tätä jopa 6 tuntia, tosin muutamassa erässä kerrallaan. Kymmenentenä päivänä naputtelin taulukkoon sen viimeisen rivin.

Työn luovutus

Palautin taulukon asiakkaalleni sähköpostilla tarkastusta varten ja kerroin lopullisen, tehtävään käytetyn ajan – 27 tuntia. Hän oli tyytyväinen työn laatuun ja epäilemättä alittuneeseen tuntimäärään.

Tehtävä oli tarkkuutta vaativa, mutta toisaalta mekaanisen simppeli. Excelin ymmärtäminen oli tässäkin tarpeen, jotta ominaisuuksista saa kaiken hyödyn irti. Tällä pystyin säästämään aikaa.

Heti taulukon palauttamisen jälkeen iski haikeus – niin paljon tästä projektista pidin.

Jos sinulla on vastaava Excel-projekti tulossa ja tarvitset sille tekijän, niin olen erittäin kiinnostunut. Tällainen apu on yrityksille, joilla on vähän resursseja muutenkin, oiva tilaisuus säästää yrittäjän kallisarvoista aikaa hyödyllisempään tekemiseen.

Täältä löytyvät yhteystietoni.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Call Now Button