fbpx

Kottikärryt – puutarhojen ja toimistojen pelastus

Kottikärryt on oiva apuväline tilapäiseen tavaroiden varastoimiseen ja kuljettamiseen. Siihen saa tukevasti ladottua monenlaista tavaraa, koska siinä on korkeat laidat ja jämäkkä rakenne. Korkeus on sopivalla tasolla lastaamista ja purkamista ajatellen ja pyörällä kulkevana kuorman paino tuntuu kevyeltä.

Ongelmia voi syntyä, jos kottikärryjen täyttäminen ns. menee yli – maltti ei riitä lopettamaan ajoissa. Kuorman paino nousee salakavalasti ja talviteloilla muotonsa muuttaneet hauikset ja selän lihakset yllättäen joutuvatkin koetukselle. Kuorman tasapaino ja yhden pyörän varassa taiturointi voi osoittautua haasteeksi.

Tekemättömien töiden -kaukalo

Monessa yrityksessä on käytössä jonkinlaiset kottikärryt. Se voi olla fyysisesti pöydänkulmalla oleva epämääräinen kasa, joka jossain vaiheessa näyttää pahemmalta kuin Pisan kalteva torni. Se voi olla myös vielä yrittäjän mielessä oleva To do – lista, jossa tehtävät odottavat viemistä käytäntöön.

Oli kärryjen muoto mikä tahansa, niin epäilemättä ne täyttyvät huomaamattoman helposti. Tyypillisimmillään yritysten kärryt täyttyvät taloushallinnon tehtävillä, kuten laskuilla, kuiteilla, syötettävillä listoilla, tiliotteilla jne. Samaiseen kärryyn saatetaan latoa lisäksi markkinointiin liittyviä tehtäviä, asiakaspalvelun ja –tyytyväisyyden työkaluja tai henkilökunnalle tulossa olevan virkistystapahtuman suunnittelutöitä. Käytännössä kärryihin yleensä kasaantuvat ne työt, jotka halutaan lykätä odottamaan niitä aikoja parempia.

Asioiden lykkääminen

Lapioitko sinä yrityksessäsi niitä ei-niin-kiireellisiä tehtäviä mielellään kottikärryihin? Pieni välilaskupaikka tehtävien hoitamiselle on hyvä olla olemassa, mutta toistuvasti isojen kuormien kasaaminen ja lykkääminen voi stressata. Sillä ennen pitkää jokainen kuorma on kuitenkin tyhjennettävä. Ja mitä korkeammaksi, epämääräisemmäksi ja sekalaisemmaksi kuorman ladot, sitä työläämmäksi sen purkaminen tulee.

Sopivan määrän lykkääminen, niin kärryillä puutarhassa kuin yrittäjän mielessä toimistolla, vielä toimii. Mutta jos olet yrittäjä ja teet kaiken hallinnollisen työn itse, niin toistuvasti kuukausien ajan kerättyjen töiden purkamisvaihe saattaa käydä ajan myötä kuormittavaksi. Yrittäjän kallisarvoista aikaa ja hermoja voi säästää hankkimalla lisäapua, joka kuljettaa ja purkaa kuorman paikoilleen.

Pienemmän kuorman hyödyt

Tekee yrittäjä näitä toimistotehtäviä itse tai on hänellä palkattua tai ostettua apua tähän, niin tehtävien säännöllinen ja järjestelmällinen tekeminen antaa parempaa tulosta;

  • vajaaseen kärryyn on helpompi latoa niitä päivän aikana syntyviä tehtäviä
  • kärryjen ”kukkuroituminen” rupeaa ahdistamaan
  • tasaisesti ja kevyemmin ladottu kärry on vakaampi kuljettaa
  • lajikohtaiset kuormat voi helpommin kipata yhteen paikkaan ja työstää siellä loppuun
  • pienissä ja lajikohtaisissa kuormissa on helppo käyttää asioihin perehtynyttä apuvoimaa
  • kuormaan eksyneet, mahdolliset ongelmat on helpompi havaita ja korjata
  • tyhjän kärryjen tarve voi syntyä nopeasti akuuttiin tarpeeseen ja jos vanha täysinäinen kuorma on vielä purkamatta, voi toimintaan syntyä paniikki
  • erityisesti kuunvaihteen tehtävät helpottuvat, kun voit purkaa niitä ajallisesti tasaisemmin

Kestävyysurheilussakin sanotaan, että pienillä painoilla, useammilla sarjoilla ja säännöllisyydellä syntyy parhaat tulokset.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Call Now Button