fbpx

Lisäarvoa toimistotehtäviin

Yritysten pienet, pakolliset ja aikaa vievät taloushallinnon tehtävät, jotka jäävät yrityksen perusbisneksen ja kirjanpitäjän väliin, vaikuttavat joskus pakkopullalta. Kuulutko niihin, joille tämän pakkopullan arvo ei millään avaudu?

Joka kuukausi toistuu sama rumba; ostolaskujen tiliöinti ja maksaminen, kuitit ja tositteet oikeisiin järjestelmiin, tunti- ja kilometrikirjaukset kohdistettuina oikeille töille, kassan ja reskontrien täsmäytys, vanhojen saatavien perään kysely, budjetin tarkkailu, tilastointi, laskutusaineiston keräys ja laskutus. On siinä näperrettävää, varsinkin jos yrittäjänä teet näitä kaiken muun lomassa.

Piilotettu lisäarvo

Suoranaista lisäarvoa yrityksen toiminnalle näiden töiden kautta voi olla vaikea nähdä, mutta kyllä sitä on;

  • huolellisesta tekemisen jäljestä annat hyvää kuvaa asiakkaillesi ja yhteistyökumppaneillesi
  • säännöllisesti tekemällä vähennät omaa loppukuulle tai loppuvuodelle vyöryvää lisästressiä
  • ajantasaisuudella vähennät tarpeettomia kuluja, kuten viivästyskorot ostolaskuista
  • myyntilaskutus heti töiden valmistuttua tuo tasaisempaa kassavirtaa
  • kulujen kohdistaminen ajantasaisesti helpottaa projektien ja tilien seurantaa

Toisen pakko, toisen ilo

Jokaisen eteenpäin rullaavan yrityksen on nämä työt kuitenkin tehtävä. Tekeekö yrityksen toimitusjohtaja ne itse omalla tuntihinnallaan ja kiireen tohinassa? Teettääkö yritys nämä työt tilitoimistolla lisätöinä? Jos uuden henkilön palkkaus on liian massiivinen keino, vaihtoehtona on myös ostaa näiden tehtävien hoitaminen palveluna tehtäviin vihkiytyneeltä toiselta yrittäjältä.

Yritysten tarpeet näissä taloushallinnon ”välitöissä” ovat yksilöllisiä. Toisilla on useista pienistä osasista koottava palapeli, jolloin hallinnoiminen vie enemmän aikaa. Joillain yrityksillä on jo olemassa hallitumpi systemaattinen kokonaisuus, jolloin varsinaiseen tekemiseen menee vähemmän aikaa.

Oman yritykseni (Taitopala) halu ja ilo on ottaa kaikenkokoisia haasteita vastaan ja auttaa mahdollisimman tehokkaasti niissä jokaisessa. Koen, että säännöllinen tekeminen – oli ne sitten paikanpäällä tai etänä tehtyjä töitä – tuo tekemiseen hyvän rytmin ja antaa parhaan tuloksen.

Lisäarvo kertaantuu

Kun nämä välttämättömät työt tehdään hyvin ja huolellisesti, minimoituu virheiden määrä ja silloin säästetään korjailemiseen menevä vaiva ja aika. Toimistopalveluja tuottava yrittäjä keskittyy hänelle määriteltyjen tehtävien tekemiseen keskeytyksettä ja siksi teho on parempaa. Ammattitaito ja tekemisen laatu ovat palveluntuottajan toiminnan lähtökohta, jossa tavoite on vain ylöspäin.

Toimistorutiineja ulkoistamalla lisäarvoa nostaa siinä syntyvä ajan säästö, jonka yritys voi hyödyntää oman ydinliiketoiminnan kehittämiseen, omien asiakkaiden tapaamiseen tai yrittäjän omaan henkilökohtaiseen hyvinvointiin.

Taitopala tarjoaa assistenttipalvelua yrityksille, luotettavasti ja intohimosta lukuihin. Lue talousassistentin palveluista täältä.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Call Now Button