fbpx

Toimistotyöt – yrityksesi punainen vaate

Oletko intohimoisesti omaa asiantuntijuuttasi tarjoava mikroyrittäjä? Työsi ollessa tietotyötä tai fyysistä tekemistä, haluat varmasti keskittyä täysillä sen tekemiseen, ja antaa asiakkaillesi parasta. Ehkä toiveena on kehittää omia taitojasi ja osaamistasi lisää. Mutta millä ajalla, kun on nuo toimistotyöt kiusana?

Tähän asti olet tehnyt lähes kaiken (kirjanpitoa lukuun ottamatta) yrityksesi hallinnollisen työn itse. Toimistotyöntekijän palkkaaminen on käynyt mielessäsi, mutta tarve ei vielä ole ollut mielestäsi tarpeeksi mittava. Tai kenties palkkaus prosessina ja kaikkine kuluine ei houkuttele.

Painitko näiden töiden kanssa?

Sinun ja kirjanpitäjän väliin mahtuu monenlaisia tehtäviä. Kaikki kuitit ja tositteet on ensinnäkin löydettävä. Ostolaskut on huolehdittava ajoissa järjestelmiin ja maksuun. Työnumeroseurannan ja laskutuksen kannalta kirjausten ja dokumentoinnin on oltava järjestelmällistä. Tunti- ja kilometrikirjaukset naksuttavat joka hetki ja vaativat tarkkuutta.

Myyntilaskujen tekeminen heti työn valmistuttua ja tuoreeltaan on järkevää, jotta kassanpohja ei rupea loppukuusta pilkottamaan. Pankkitilien, myyntisaamisten ja budjettien seurantaa ja täsmäytystä on hyvä tehdä itsekin, jotta pysyt kärryillä yrityksesi tilanteesta ja myös laskutusasiakkaidesi maksuvalmiudesta.

Yritystoiminnan pyörittämisessä on monia muitakin tehtäviä, jotka helposti jäävät puolitekemiseksi ajan puutteen takia. Postinkäsittely, asiakasviestintä, sosiaalisen median päivitys, markkinointimateriaalien tekeminen, erilaisten palvelujen ja tuotteiden tilaaminen jne. Oma tärkeä ja tarkkuutta vaativa kokonaisuus on tarjouspyyntöjen ja tarjousten lähettäminen ja niihin vastaaminen.

Tunteja kuluu huomaamatta

Yrityksen rutiinitehtäviin tuhraantuu yllättävän paljon aikaa. Olet onnekas, jos voit varata siihen tietyn määrän tunteja viikossa ja päästä tekemään rauhassa. Vai käykö sinulle niin, että aloitat monta kertaa viikossa, mutta joku ”kiireellisempi” tehtävä keskeyttää aina? Ja vielä pahempaa, jos teet näitä töitä iltamyöhään ja työpäivästä jo väsyneenä, jolloin ajatuskin takkuilee. Viikonloput ovat tunnetusti lyhyitä ja jos niistä lohkaistaan vielä merkittävä osa työlle, niin tarkoitus – akkujen lataus – ei enää toteudu.

Mikä on näiden työtuntien arvo ja mistä ne ovat pois?

Näihin tehtäviin kuluttamasi aika on pois ennen kaikkea tuottavasta työstä. Kuviteltu esimerkki;

Sinulla kuluu toimistotehtäviin viikossa 6 tuntia (mikä voi olla tosi vaikea kellottaa keskeytysten takia) eli kuukaudessa 24 tuntia. Omille asiakkaille teet arvokasta asiantuntijatyötä hintaan 120 eur/tunti. Eli näiden 24 tunnin aikana olisit voinut olla ansaitsemassa 2.880 euroa, mutta vietit sen turhautuneena kuittien ja laskujen ääressä.

Tuon ajan eli 24 tuntia/kk voisit käyttää myös mm. yrityksen kehittämiseen tai omien taitojen ja tietämyksen syventämiseen. Ja ennen kaikkea voisit antaa ajan suoraan perheelle tai ystäville, kun pystyt pitämään työpäiväsi järkevissä mitoissa.

Ulkoista yrityksesi tehtäviä – vaikka pala kerrallaan

Ostamalla toimistopalveluja osaavalta ja juuri näitä asioita intohimonaan tekevältä toimijalta, säästät aikaa, hermoja ja taitojasi hyödyllisempään tekemiseen.

Taitopala on yhden naisen toiminimiyritys, joka tarjoaa tätä lisäresurssia yrityksesi tarpeisiin Tampereella ja etänä

  • joustava kuukausisopimus räätälöidään yrityksesi tarpeiden ja tehtävien mukaan
  • laskutus perustuu tehtyihin tunteihin sovitun raamin sisällä
  • tuntiveloitukseni on kohtuullinen (36–42 euroa riippuen tuntimäärästä per kuukausi)
  • hyödynnän kaiken ammatillisen kokemukseni yrityksesi parhaaksi
  • luotettavaa, asiantuntevaa ja järjestelmällistä apua yrityksesi ehdoilla

Käy tutustumassa palveluihin tarkemmin tästä.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Call Now Button