Yrityksen taustaa

Taitopala (toiminimi) on perustettu tammikuussa 2018. Yritys starttasi halusta saada tarjota pk-yrityksille hallinnollisiin tehtäviin satunnaista ja osa-aikaista apua, ilman palkkausvelvollisuutta.

Taitopalan perustaja ja palvelujesi tuottaja olen minä, Sari Laakso, tradenomi (yamk). Työkokemus ennen yrittäjäksi lähtemistä muodostuu monipuolisesti taloushallinnon, tietohallinnon ja asiakaspalvelun tehtävistä. Työurani aikana useat sovellukset ovat tulleet tutuiksi ja nyt yrittäjyyden kautta osaaminen on vain laajentunut ja olen siitä innoissani.

Aikaansaavaksi, ripeästi töihin tarttuvaksi, auttavaiseksi ja luotettavaksi henkilöksi minua on sanottu ja allekirjoitan nuo hyvillä mielin.


Yritykseni nimen – Taitopala – synty

Yrityksen nimen keksiminen on varmasti monelle yrittäjälle yksi vaikeimmista tehtävistä. Itsellä tämä prosessi vei useamman viikon. Listasin paperille useita miellyttäviä, hyvin lausuttavia ja selkeitä suomenkielisiä sanoja. Niitä yhdistelin toisiinsa, yritin luoda mielikuvia sanoista yksinään ja sanapareista.

Taito – päätyi listalle kaiken monipuolisen, kertyneen tietämyksen ja kokemuksen yhdistäväksi sanaksi

Pala – kokonaisuudessa jokaisella tekijällä on oma tärkeä paikkansa (palapelikään ei tule valmiiksi, jos yksi pala puuttuu)

Näin syntyi Taitopala ja sen rinnalle slogan ”Anna asioiden loksahtaa”

Varhaisimmat muistikuvat lapsuudestani liittyvät peleihin ja kaikenlaiseen rakentamiseen, kuten palapelien kokoaminen.

Se hetki, kun kaataa palat lattialle (kaaos), tietää sen mielenkiintoiset etenemisvaiheet (haasteet) ja kun saa loksauttaa sen viimeisen palan paikalleen (lopputulos).


Työn ja yrittäjyyden tulee olla sellaista, mistä pitää paljon ja innostuu koko ajan yhä enemmän. Asiakkaiden kautta toivon pääseväni toteuttamaan tätä unelmaani ja antamaan heille palan osaamisestani ja taidoistani.

Nautin siitä, että pääsen ratkomaan pieniä ja isompiakin ongelmia, pitämään asioita järjestyksessä ja auttamaan asiakasyrityksiä hallinnollisissa tehtävissä, jotta heillä olisi aikaa ja tilaa kehittää omaa liiketoimintaa.